Betongarbeid - Kvalitet i alle ledd

 Typiske oppdrag vi utfører innenfor betongarbeid:

  • Fundamentering
  • Forskaling
  • Armering
  • Ringmur
  • Dekker
  • Trapper
  • Kjeller og parkeringskjeller

Kontakt oss nå 46 80 27 48 eller se oss på https://www.facebook.com/Graverservice1/about/  

Vi tilbyr et bredt spekter av tjenester innen betongarbeid – fra mindre enkeltoppdrag til totalentrepriser. Samtidig kan vi tilby tilhørende tjenester som dimensjonsberegninger. Vi er meget fleksible og arbeider tett med kunden for å skreddersy prosjektene etter deres ønsker. Vårt motto er at vi stiller alltid opp. Ditt prosjekt er vår utfordring! Vi kan være med deg gjennom hele prosessen - fra idé til ferdig produkt. Uavhengig av prosjektets størrelse lover vi at du blir tatt godt hånd om.

Grunnmur klar for støping
Støttemur til parkering i kjeller
Støping boligblokk
Støping gulv til industri
previous arrow
next arrow
Slider

Litt om betongarbeid:

Uansett om du skal lage en fundamentering, forskaling, ringmur, støping, dekker eller lage en kjeller. Å forme noe med betong krever at du har laget en støpeform (forskaling) som betongen helles opp i. Det er viktig at forskaling bygges sterk så den ikke kollapser når du fylder i betong. Forskalingen må lages slik at den kan demonteres etter at betongen har herdet. Konstruksjoner av betong kan utføres med eller uten armering. Armering benyttes når betongkonstruksjonen skal ha bærende egenskaper – gjerne i form av en søyle eller bjelke. Vi anbefaler å ha armering i alt betongarbeid. 

FORSKALING

Forskalingen lager du med bord, finerplater o.l. Når du setter sammen forskalingen, så husk at den skal tas fra hverandre på en slik måte at betongstøpen ikke skades. Planlegg derfor hvordan og med hva du setter den sammen og hvordan den skal demonteres. Forskaling kan lages på flere måter, bl.a.:

  • La sidene være løse – støtt dem mot hverandre ved å bruke skråstøtter mot vegg, trær, påler i bakken o.l.
  • Bruk store skruer i sammenføyningene, eller dobbelthodede forskalingsspiker. De er lette å trekke ut etterpå.
  • Forskalingen bør smøres med forskalingsolje (fortynnet motorolje kan benyttes) så betong lett slipper under demontering. Smøring er spesielt viktig på ru og ujevne overflater.

ARMERING I BETONG

Fundament til små konstruksjoner (til tørkestativ, terrassestolper o.l.) trenger ikke armering. Også i en mindre plate på mark kan armering sløyfes hvis sidene ikke er over 1–1,5 meter, og har  stabilt underlag (for eksempel fjell). En slik plate kan være et underlag for en utepeis. Blir platen større, eller det dreier seg om en påstøp på et trebjelkelag, må det legges inn svinnarmering for å unngå at platen sprekker opp (svinnriss) under herding og uttørking. Kontroller alltid at trebjelkelaget tåler vekten av påstøpen. Alle større flater, gulv o.l. må alltid armeres.

Armeringen kan være et enkelt armeringsnett K131 plassert i øvre halvdel av platen. Sørg for minimum 30 mm betongoverdekning for å unngå fremtidig rustsprengning utendørs.